За туристи

Боровец е пропит от свежестта на природата

Красиви букови гори, примамлива природа, бистри потоци, еко маршрути – всичко това е само малка частица от това, което може да предложи курорта Боровец.

Въпреки, че е смятан главно за зимен курорт, той има какво да предложи на туристите и да гарантира незабравими изживявания.

Намиращ се в планина Рила, Боровец е пропит от свежестта на природата, планинската чистота на въздуха, прохлада от вековните гори и много зеленина.

Лесната проходимост и възлово място на Боровец го правят едно от най-предпочитаните места за туристи от различни краища.

Местата за настаняване в хотели Боровец са не само атрактивни, но и изпълнени с луксозни удобства, обещаващи разнообразни развлечения.  (Някои от тях може да разгледате тук.)На подобно място може да отидете, както с приятели и роднини, така и със семейството и любимите хора. Целогодишните посещения в курорта са едни от най-вълнуващите за това място.

Из околността на Боровец, могат да се разгледат места, сред които са: чудни природни феномени, резервати, туристически маршрути. Предпочитани от тях са: „Седем рилски езера”;; Резервати „Парангалица”, „Централен Рилски резерват”, „Ибър”, „Скакавица”; минерални извори; „Рилския манастир“, маршрут по ботаническа градина „Приятели на растенията”; парк „Рила”, който е с национално значение за страната.

Удоволствията, които предлага почивка в Боровец не се изчерпват само с релакс дейностите. За любителите на екстремни изживявания и търсачи на адреналин ни усещания – биатлон, сноуборд, ски, лифтове, крос кънтри и още много предложения. Много популярни за курорта са алпинизъм, скално катерене, конна езда, велоколоездене и планински туризъм.

На фона на цялата картина, която едва ли може да се опише  с думи, Боровец предлага истинско вдъхновение, жизненост и енергия. Всичко това базиращо се на пълния разкош, които предоставят хотели в Боровец. Те работят изцяло за комфорта и здравословния престои на туристите, предлагат изобилие от възможности както за релакс, така и за забавления.

На фона на топла, приятелска и предразполагаща обстановка, всеки гост в хотел в Боровец може да се отпуснете в прохладата на вечерите, да опита вкусни специалитети в заведения, механи и ресторанти и да релаксира сред лукс на съвремието предоставен в така автентичната среда на природата.

Почивка в Боровец може не случайно е оприличавана като райско изживяване, което може да сбъдне всяка мечта.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!