За туристи

Планински курорт Пампорово

За всички, които вече са вкусили от сладостите на почивка в Пампорово, позабавлявали са се на ски пистите в планинския курорт и са вдишали от свежия ободряващ въздух на планинския еко туризъм, то идва ред да вкусят и от преобразуващата сила на културно-историческите забележителности.

Планински курорт Пампорово предлага от всичко и по много, ето затова е предпочитана дестинация за отдих, почивки, ваканции и уикенди по всяко време на годината. Разходете се из връх Снежанка, полюбувайте се на чудния планински пейзаж и планувайте предстоящия тур из местността.

Родопския край е магнетичен и мистичен. Тук много български и чуждестранни туристи обичат да обикалят местността да попиват от красотите на природата и да се възхищават на забележителностите. Причудливи природни феномени, идеални условия за ски спортове и планински туризъм и всичко това побрано на едно страхотно място.

Гостите и курортистите на Пампорово могат да се насладят на съхранените паметници на духовната култура, поредици обекти запазили днешния облик на Родопския край и превърнали се в съкровищница на родопчанския талант. Насред красотите на природата гостите на вили и хотели в Пампорово могат да се докоснат на автентичния дух по тези райски местенца и всичко това не би могло да се опише с думи, трябва да бъде видяно.

Несравними и неописуеми са разходките до Смолянските езера. Те представляват прекрасно място, за всеки решил да подиша чист планински въздух и да се отпусне сред нежността и опиянението на природата.

И като заговорихме за Смолянските езера те са пръснати между град Смолян и Орфеевите скали. Произхода им идва от риолитни скали и подстилащи водоупорни палеогенни седиментни скали. По този начин езерата са се образували в тилни понижения от голямо свлачище. В миналото са наброявали 20 броя бисерно – изумрудени и са се водели като очи на Родопите, днес посетителите могат да видят само седем.

И ако до момента сте останали пленени от малката частица, която ви предстои да видите, то стягайте багажа, направете резервацията за хотел или хижа, къща за гости или вила и заминавайте за Пампорово. Определено този планински курорт ще зарадва всеки и ще остави неповторими спомени за бъдеще.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!