За туристи

Красота и магнетизъм от Слънчев бряг

Черноморската дестинация Слънчев бряг е един от най-големите по южното разположение на страната. Намира се в голяма близост до град Несебър и курорт Свети Влас и на не повече от 40 км. от Бургас. Тук всеки летуващ може да открие пъстра палитра от възможности за забавления.

За това кои са най-пленителните неща от Слънчев бряг и хотели Слънчев бряг.

Плажове на Слънчев бряг – достигат дължина към 10 км и са с ширина от 30 до 60 м. Плажовете са покрити с фин, златист на пясък и по тях се преливат безброй пясъчни дюни. Всяка от дюните е покрита с редица красиви и пустинни цветя и растения.

За привържениците на морски спортове, курорта предлага изобилие от спортни занимания. Сърфинг и водни ски; тенис, мини голф, боулинг, конна езда и други са само част от това, до което могат да се докоснат посетителите. Картинг писта, наподобяваща емблематични участъци от световноизвестни трасета на F1 е само малка част от онова, което ще запали истинските фенове на Формула 1.

За почитателите на нощния „хай-лайф“, курортът е идеалното място. Той разполага с десетки дискотеки, казина, барове, клубове и заведения в Слънчев Бряг. Макар и в миналото да е носел славата на курорт за семеен отдих и почивки, то днес нещата са доста по-различни и на всеки ъгъл могат да се зърнат множество млади хора от цял свят. Всеки гост на града може да се настани уютно и удобно в хотели Слънчев бряг, в зависимост от възможностите и индивидуалните предпочитания.

За привържениците на светски събития, в Слънчев бряг се организират поредици от фестивали. Такъв е международният музикален фестивал Златен Орфей и много конкурси и модни.

За феновете на водни забавления, местния аква парк е най-голямата и впечатляваща атракция. Съоръженията са пригодени за деца, но има и много за по-щурите и смели.

Не по-малко внимание трябва да се отреди и на разходки с корабче до близки курорти като Несебър и Созопол. Разходката включва разглеждане на забележителности, риболов, къпане в морето, обяд и други развлечения.

В близост до Слънчев бряг е и курорт Поморие. В него може да се посети уникалният музей на солта.

И сред всичките пленителни и красиви места на Слънчев бряг, хотели Слънчев бряг са с широко отворени за всеки решил да се почерпи от тази суета.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!