За туристи

Почивка на Сандански през есента

Лятото отдавна отмина, а до зимните празници има почти два месеца. Усещате умора и прекалено много напрежение. Може би е време да си дадете заслужена почивка. И тогава изниква въпросът, кой или по-конкретно къде може да я получите.

Курорта Сандански е подходяща дестинация за есенно-зимния сезон. Това е най-южната и топла точка на страната ни, което си има своите предимства:

От една страна, няма да се налага да хвърляте маса пари за посещение на чужда и по-топла страна. http://rezervaciq.com/сандански/хотели

От друга позиция ще се насладите на всякакви екстри – минерални води с лековита цел; културни и исторически места; тишина, спокойствие и уют.

Сандански е малко градче, което съчетава два от най-екзотичните и примамливи аспекта в туризма. В сандански може да усетите топлината и мекия климат, дори в зимата, а благодарение на географското разположение да се насладите на чист планински въздух и презареждаща енергия от минералните извори.

Сандански е идеалното място, което може да дари малкото, което все не достига между двете по-дълги почивки – лятна и зимна. Сандански е идеална дестинация за посещение дори за кратко време от няколко дни или уикенда.

Наред с тези природни дадености Сандански е чудесна възможност да дари всеки ценител на българската история с познания, места за разглеждане, паметници на културата, църкви.

Хотели в Сандански са така многообразни, въпреки неголемите размери на южното ни градче. Сред тях могат да се избират семейни хотели, луксозни хотели, хотелски комплекси и много други.

Неповторима гледка представя градския парк, наречен „Св. Врач“; манастир „Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян”; Художествена галерия; църква „Св. Георги”; манастир „Роженски”, намиращ се в околностите на Сандански; крепост „Самуиловата крепост” до град Перник; местност„Рупите”; резерват Мелник; около Сандански се намира и храмът на баба Ванга.

Самото разположение на южното градче е амфитеатрално и предлага уникална по рода си гледка към планина Пирин.

Днес Сандански е приеман за модерен и вълнуващ град, които приел частица от Древността и превъплътил я в съвремието представя на всеки свой гост настоящето, изпълнено с живот, разкош и красота.

Сандански е сред най-посещаваните курорти в България по всичко време от годината.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!