Други

Зидове, портални врати и сигурност

Едно време къщите ни бяха с ниски огради и се чувствахме доста по-сигурни, отколкото в днешно време с модерните камери за видеонаблюдение, блиндираните ни врати и високите зидове на вилите ни (тези, които все още имат). И не че нещо съм носталгичен към социалистическата ни история, просто преживяванията ми напоследък ме накараха да се замисля…
Вече няколко пъти фамилната ни вила, където живеят родителите ми бива обирана. Не помага нито СОТ, нито полиция. Едва ли има човек, който може да спи спокойно, знаейки че нещо може да се случи на възрастните му родители, които живеят на село. Обикновено крадците са от малцинствата в нашето и близките села и влизат я за кокошките, я за нещо друго дребно, но това носи много стрес на близките ми хора, а и не м се мисли какво може да стане, ако баща ми ги чуе.
Затова, с близките ми решихме да решим кардинално проблема, като издигнахме един 2,5м. висок зид, който закрива всичко, инсталирахме една масивна плъзгаща портална врата, и инсталирахме видеонаблюдение. Не че сега няма начин отново да влязат (през чуждите дворове), но със сигурност ще спим доста по-спокойно.
Сигурността от този род е едно скъпо удоволствие, но живеем във времена, в които просто е нужна. Надявам се настоящите нововъведения да са достатъчна пречка за апашите. В общи линии, ние се спасихме, но не ми дава мира какво ли правят останалите жители на това селце, повечето от които познавам, но нямат възможност за такава сигурност?

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!