Други

Как да изберем хотел за сватба?

Сватбата е този специален ден, в който заявяваме любовта си пред целия свят. Това е моментът, в който обещаваме тържествено, че ще сме до любимия човек и в добро, и в лошо. Часовете се изнизват като миг, а емоциите от цялото преживяване ни държат дълго време.

Подготовката около големия ден обаче е съпътствана от важни решения. Едно от най-важните е свързано с избора на място. Ако ви предстои сватба и обмисляте вариант тържеството да бъде в хотел, разгледайте нашето предложение хотел за сватба до Варна. А сега нека преминем към това как да разберете дали един хотел е подходящ за вашето празненство. Накратко, трябва да си отговорите на няколко основни въпроса. А ето и кои са те. 


Какъв е капацитетът на залата?

Задайте си този въпрос, за да прецените дали залата може да побере вашите гости. Обикновено капацитетът е различен според подредбата на масите и столовете. Важно е да знаете максималният брой гости, който залата може да събере. Ако вашите гости са 200, а капацитетът на залата е 100 души, няма нужда да губите времето си в разговори с хотела.  


Колко голяма е залата?

Освен капацитета на помещението, е важно да разберете и колко просторно е то. Така ще прецените дали и колко разстояние ще има между масите на гостите. Не искате гостите да са наблъскани един в друг, без никакво лично пространство, нали? Големината на помещението е от значение и по друга причина – всички да могат да танцуват свободно. Възможността да се движиш и да танцуваш спокойно е много важна. Все пак сватбата е едно голямо парти, поне за гостите. 


Какви са акустиката и светлината в залата?

Акустиката е от важно значение. Уверете се, че залата, която сте избрали, е с добра такава. Така ще сте сигурни, че ще се чува хубаво музиката и програмата на DJ. Важно е и помещението да е с добра светлина. От осветлението до голяма степен зависи какви снимки и видеоклипове ще се направят. 


Какво се включва в цената на куверта?

Вижте какво меню предлага ресторантът, какви напитки се осигуряват за гостите – алкохолни и безалкохолни, дали уелкъм дринкът е включен в цената. Някои хотели гарантират и безплатен паркинг за гостите на младоженците. Попитайте дали може да внесете алкохол и мезета, и в какви количества. Ако имате гости, които трябва да нощуват, преди да се приберат, най-добре да го направят в хотела. Често хотелите предоставят преференциални цени за гости на младоженците. Попитайте има ли и в какъв размер е отстъпката. 


Каква е цената за овъртайм в ресторанта?

При запазването на зала ангажиментът обикновено е за 5-6 часа. Празненството обаче може да продължи и повече. Ако не искате да кажете на гостите да си тръгват по средата на купона, ще трябва да доплатите. Просрочването на предварително уговореното време е известно като овъртайм и се заплаща допълнително. При избора на зала поинтересувайте каква е цената на час за овъртайм. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!