За туристи

Почивка в апартхотел – предимства и недостатъци

Решението къде да отседнем е едно от най-важните, които взимаме, когато планираме почивка. Самостоятелни стаи, къщи за гости, хотели, апартаменти в апарт комплекси и още много – изборът от места за настаняване наистина е голям. За да се спрем най-подходящото място за нас, най-често правим проучване, преглеждаме различни възможности, търсим препоръки от приятели. Важно е също да познаваме добре плюсовете и минусите на всички опции. Затова днес ще разгледаме основните предимства и недостатъци от наемането на апартамент в апарткомплекс. Тази възможност за настаняване добива все по-голяма популярност и е добре да знаем какво може да очакваме, ако изберем да наемем жилище на морето в подобен тип комплекс. 

Предимство #1: Настаняване и обслужване на хотелски начала

Апарткомплексите предлагат настаняване на хотелски принцип, в самостоятелни апартаменти с максимално пълно обзавеждане. Подобно на хотелите, и при апартхотелите като основна цел се преследва максималният комфорт на гостите. Това е и причината всички апартаменти, които се отдават под наем, да бъдат максимално оборудвани. Собствениците се грижат летуващите да се чувстват спокойни, сякаш са у дома си. В полза на гостите се осигуряват удобства като безплатен паркинг, WiFi и контролиран достъп до комплекса. Помещенията най-често разполагат с тераса с гледка (към комплекса или плажа), баня, спалня, телевизор и кухня със столова. Обикновено се предлагат и услуги като ежедневно почистване и смяна на спално бельо и хавлии. По този начин гостите могат да възползват от удобствата, които един хотел би им предложим, без да се лишават от комфорта на дома. 

Предимство #2: Близост до различни забавления

Друга причина апартхотелите да се радват на голяма популярност са многобройните възможности за прекарване на свободното време. Обикновено комплекси от подобен тип са разположени в близост до плажа, което осигурява на гостуващите лесен достъп и до забавления на морския бряг. Често и на територията на самия комплекс са разположени различни удобства за развлечение. Такива може да са например фитнес, детска площадка и басейн, предназначен за плуване и водни активности като водна топка. Ако търсите именно това, вижте какво предлага Галерия – комплекс с апартаменти с басейн Обзор

Недостатък #1: По-висока цена

За да бъдем максимално обективни, нека обърнем поглед и към недостатъците на апартхотелите. Един от основните е цената. Заради всички удобства и близостта до морския бряг цената на апартамент в такъв комплекс обикновено е по-висока. Въпреки това трябва да отбележим, че разходите значително намаляват, ако апартаментът се наеме от голяма компания – две или повече семейства например. В такава ситуация дори е възможно взимането на апартамент под наем да е по-изгодно от наемането на стая в хотел. 

Недостатък #2: Отдаване за по-дълъг период

Тук правим уточнението, че това невинаги е така. Много апарткомплекси дават възможност и за краткосрочен престой, но генерално настаняването в апартхотели се свързва с наемане за по-дълъг период. Често жилищата се отдават дългосрочно – за период, по-голям от седмица-две, тъй като апартаментите са така обзаведени, че да осигурят комфорт на гостите за по-продължителен период от време. 

И да обобщим. Апартхотелите са отличен избор, ако планирате почивка на морето с голяма компания или трябва да останете на морето за по-дълъг период от време. Въпреки често по-високата си цена, удобствата, които предлагат, ще ви гарантират приятен, уютен и спокоен престой.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!