За туристи

Почивка в България: къде да отидем на море?

Лятото вече тропа на вратата. Правите ли планове за почивка? Пандемичната обстановка през изминалите няколко години ориентира много от нас към ваканция в България. Несигурността при какви изисквания може да пътуваме накара мнозина да изберат да летуват на родното Черноморие. И вие ли сте сред тях? Ако сте решили, че не искате да се лишавате от лятната си почивка, най-вероятно се чудите къде по българското Черноморие може да отидете. Ще ви кажем. Насочете се към Свети Влас. 


Почивка в Свети Влас

Ако изберете за своята лятна почивка Свети Влас, може да бъдете сигурни, че ще се насладите на приятен престой. Курортът е спокоен и тих. Често предпочитан е заради финия си пясък и кристално чистите си води. В същото време се намира близо до Слънчев бряг. Ако търсите забавления, бързо може да стигнете до тях. Свети Влас се намира на 5 км на север от Слънчев бряг. 


Местата за настаняване в курорта са много и разнообразни. Цените варират според категорията на обекта и удобствата, които се предлагат. Сред предпочитаните опции за настаняване са хотели първа линия Свети Влас. Този тип хотели предлагат бърз достъп до плажа и прекрасна морска гледка. 


Освен спокойствие, Свети Влас предлага на своите гости чист въздух. Курортът е разположен в подножието на Стара планина, което го превръща в идеалното място за отмора през лятото. Приятното съчетание на морски климат и свеж планински въздух привлича много родни и чуждестранни туристи от 1963 г. насам. Тогава Свети Влас е обявен за курорт. Разбира се, за тези години много се е променил, но остава все така приятно място за почивка през лятото. Съществен принос за развитието му в последните години имат местните бизнесмени братя Диневи. Проектите, които реализираха, допринесоха Свети Влас да се утвърди като модерен курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. 


Плажове: почивка и забавления

Чистите плажове са една от причините курортът да е толкова посещаван. Качествата им дори са международно оценени. Плажът е многократен носител на признанието “син флаг”. То се връчва само на тези плажове, които успеят да докажат, че отговарят на над 30 критерия за чистота на бреговата ивица. Плажовете предоставят добри условия както за релакс, така и за забавления. Тези, които търсят спокойствие, могат да го открият в любима книга и почивка под чадъра. За тези, които търсят приключения, се предлагат каране на банан, водно колело и джет. На територията на курорта се предлагат и уроци по уиндсърф. 


Яхтено пристанище “Марина Диневи”

Един от символите на курорта е яхтеното пристанище. Носи името “Марина Диневи” и всяко лято е домакин на различни мероприятия. Капацитетът му достига 300 лодки. Крайбрежната алея край яхтите и плажа е прекрасно място за разходка. Не пропускайте да се отбиете. Свежата растителност в лицето на палмите, нощното осветление и луксозните хотели в близост придават романтична атмосфера на мястото. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!