За туристи

Почивка и релакс в Цигов чарк

Няма турист и почитател на отдиха в България, който да не е чувал за курортен комплекс Цигов чарк. Той е един от българските планински курорти, който предоставя идеални възможности за релакс и почивки през зимният сезон. Разполага се в югозападната част на третият по големина язовир в страната, носещ името Батак.

Само на 7 км от град Ракитово и на още толкова от град Батак, на 43 км от град Пазарджик и на 19 км от Велинград се намира това очарователно за посетителите място. Местността предоставя възможност не само за пълноценни релакс и почивка, но и поредица от забавления за различни вкусове и желания.

Разгледайте профила на Руминика тук – rezervaciq.com/

В околността на курорта Цигов чарк, се намират няколко големи хотела, множество малки вили и семейни хотелчета. Всички те са с широко отворени врати за своите посетители. Сред тях с не по-малка известност се слави еко селище Руминика.

Като цяло легловата база на местността и курорта помества 17 000 места за настаняване на семейни двойки, приятелски компании и влюбени двойки. Сред разнообразието от вили и хотелските комплекси от рода на „еднофамилни къщички“, може да се избира много. Всяка поотделно е придружена от удобствата на съвремието и запазила автентичността от магията на околната среда.

В Цигов чарк има десетки интересни и забавни възможности, като не случайно той бива наричан и семейно развлекателен комплекс. В същността му е добре развит „пазар“, много заведения и хранителни магазини. Всеки от тях се конкурира с луксозни ресторантски и барове към комплексите по други хотели.

В региона на комплекса Цигов чарк има две модерно оборудвани писти. Едната от тях се разполага до стената на язовира, а другата е по пътя с град Ракитово и към Батак. Намира се на около два километра от разклона за центъра. Оборудвана е със ски влек, пластмасови шейни, ски гардероб, чук-и-гек и ски треньори. По отношение на цените всичко е напълно достъпно за всякакви възможности и желаещи да посетят това място.

Пистата на Цигов чарк е с дължина от 1200 м, като към нея има специално място за начинаещи и друго за опитни скиори. Паркинг и места за хранене и напитки, също не липсват.

Сред многото удобства предвидени за посетителите на тази част от Родопите, инфраструктурата е в процес на развитие, което обещава по-добри възможности за в бъдеще и нареждане на комплекса сред вече утвърдилите се курорти Банско и Пампорово.

Почивка в местността на еко селище в Родопите гарантирано вещае множество положителни емоции, увеселения за малки и големи, десетки удобства, луксозни услуги и екстри, които ще подправят почивката с домашната среда и разкоша на ежедневието.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!