Други

Тъмна история: правилата на интериорния дизайн в черно

Черният цвят в интериора не е много чест гост: при декорирането на стаите се използват по-често светли или неутрални тонове. И това е абсолютно напразно – ако правилно комбинирате черния цвят с други елементи на дизайна в апартамента, може да получите напълно уникален, благороден интериор!

Черното, според психолозите, предизвикват чувство за сигурност и надеждност. Ето защо, той, като никой друг, е подходящ за вътрешен интериор. В допълнение, няма по-благороден и статутен цвят – това е цветът на лукса, самите последствия от премиум клас. Нищо чудно, че най-скъпите бижута са опаковани в черно кадифе.

За да се разсеят най-накрая стереотипите, че черният цвят не е подходящ за декорация на дома, че е мрачен и депресиращ, подготвихме интересни възможности за използване в различни помещения, които лесно можете да възприемете. Всичко това с любезното съдействие на depo.bg.

Черен цвят в хола

Основни правила за използване на черното в интериора

Не използвайте черен цвят в горната част на стаята. Дори ако стаята е просторна, тъмният цвят ще се отрази негативно на общата среда. Всички повърхности и черни предмети трябва да бъдат разположени не повече от 1/3 от общата височина.

Ако към този ефект е трудно да се придържате, направете стаята по-ярка, като използвате допълнително осветление.

Сменяйте тъмните и светлите цветове. Светлите цветове е най-добре да се вземат в топъл нюанс: млечен или сметана.

Изглежда чудесно черно-бял интериор. Ако имате светъл и топъл интериор, допълвайте го с елементи от черно. Такива могат да са вази, фоторамки, огледала в черна рамка, възглавници или малък килим с черни орнаменти.

Използвайте черно като украшение на тапети, завеси или плочки.

Такива изглеждат скъпо в черно дърво в дизайна на стаята, когато трябва да изберете конкретен обект. Той може да бъде скрин, резбована врата или прозоречна рамка.

Ако стаята е доминираща от златни и медни цветове, черният цвят ще ги направи по-благородни.

черно и кремав интериор

Черният цвят изглежда интересен в комбинация с ярки или естествени нюанси: бяло, розово, синьо, жълто, оранжево и т.н.

В помещения като спалня, хол, кухня и детска стая, не комбинирайте черно с хладни нюанси на розово, синьо, лимоново или изумрудено.

Използвайки черен цвят, помислете внимателно за осветлението. Идеалният вариант е да имате три или повече прозореца. Ако в стаята има малко такива, осигурете допълнително осветление с топло жълти крушки.

Идеите за комбинация на черно в интериора са безгранични. Предимството на този свят е, че с всичко си партнира успешно. Ако ви трябва съдействие за изхвърляне на старите мебели и преподреждане на интериора, почистване на мазета и тавани или извозване на боклуци от дома, то спрете се на професионален екип. Такъв ще намерите на depo.bg.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!