За туристи

Уникалност и природа представят Рибарица

Едно от местата из България, които носят неподправена свежест, автентичност и романтика е село Рибарица. То се разполага в северната част на страната, близо до Трявна и град Ловеч. Сред чистота от природата, здравословен въздух на Тетевенски балкан смайващите красоти нямат край. Всичко това е идеална предпоставка за преживяване на незабравими моменти, съпроводени от идеална атмосфера.

Селце Рибарица се появява на картата на България малко след Освобождението и още в миналото е привличал вниманието на туристи с уникална и природа идваща от Стара планина. От тук минава река Бели Вит богата на пъстърва, а в горите на балкана можело да се видят елени и глигани, някои от тях съществуват и днес.

Като туристическа дестинация Рибарица официално е призната за такава от 1919 г. Днес на това място най-впечатляваща за малки и големи атракция представлява резерват „Царичина“. Той е сбор от девствена природа, богат растителен свят, животински свят и бистри реки и изворчета.

Интерес за гостите на този край буди и Кърваво кладенче, съхранило историята за Георги Бенковски.

Всяка една частица от село Рибарица носи духа на миналото и сякаш забавило своя ход, то може да предаде спокойни и тихи моменти за истинска почивка за всеки.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!